No waste-week!

Deze week staat in het teken van het recyclen van leftovers. Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden. En dat fermenteren, daar zijn oa Aziaten heel goed in. Wij gooien in principe bijna niets weg; de koriander takken bijv, die overblijven nadat je de bladeren hebt geplukt, snij ik fijn en vries ik in voor bijv. mijn curries of soepen. De paksoi bijv, wordt in oa China en Vietnam ingelegd met zout en mijn moeder roerbakt ze met gehakt en kruiden en we eten dit met witte rijst, een van mijn favoriete soulfoods 🙂 Wat ik nooit wist, is dat ze door de fermentatie, zelfs gezonder zijn dan verse groenten! Bijzonder he?

Een ander manier van recyclen, en daar zijn mijn buren en vrienden vooral erg blij mee, is al mijn overgebleven eten aan hen meegeven 🙂 Ik heb nl een tik en dat is dat ik zelf niet graag mijn leftovers eet. Het liefst kook ik en eet ik elke dag iets anders, vandaar.

Maar goed terug naar MasterChef, hoe verzinnen ze het; eerst een masterclass met fermenteren en dan mag je gaan winkelen maarrrrr.. dan moet je ook meteen een gerecht bedenken dat je as donderdag gaat koken dat ook nog binnen 30 minuten klaar moet zijn!! Beseffen ze wel wat ze vragen!! En als het al niet genoeg was, hadden we met de volgende opdracht onze zwarte schort weer aa; weer iemand eruit vandaag dus! Verschrikkelijk vind ik dit! Heb je overigens de wallen onder mijn ogen gezien? Ik presteer het tot nu toe om op zondags niet te kunnen slapen vanwege de spanning voor wat de week ons brengt :-S

Zooo blij dat ik deze eliminatie weer heb overleefd en door mag naar de volgende dag!

2 antwoorden
 1. Harriet
  Harriet zegt:

  Het is zo inspirerend om jou bezig te zien Mai! Zelfs van overschotjes maak je de mooiste gerechten. Ik ben erg benieuwd naar wat jij verzonnen hebt voor de fermentatie- opdracht.

  Beantwoorden
  • MaiandMe
   MaiandMe zegt:

   Dank je wel Harriet! Altijd heel erg leuk een inspiratie te zijn! Dat fermenteren is echt geweldig. Wist je dat Christian Weij ook workshops geeft hierover? Ik ga hier zeker iets leuks mee doen 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *