Wat is dat eigenlijk, ‘op smaak’ brengen??

En dat niet alleen, je gerecht moet ook verbinding hebben! O, en als je dat allemaal hebt gedaan, dan moet de opmaak van je bord ook perfect zijn, hahaha. Mijn maag raakt weer in een spontane knoop van de zenuwen!

Dag twee begon met een voeltest en daarna koken met afgedankte groenten. 2,5 miljard per jaar wordt er verspild aan voedsel. Ongelooflijk! En wat een mooi initiatief van de Stichting Kromkommer!

Bij mijn groentegerecht had ik een sausje gemaakt van tahini, uien, knoflook, koriander en citroensap. De zoetigheid van de groenten in combinatie met deze goed gekruide saus, leek mij dus erg lekker maar de jury vond het dit keer te veel smaak hebben. Normaal moet de smaak hoger (zout gehalte, meer kruiden) en nu heeft mijn gerecht te veel smaak! Erg verwarrend niet?! Het is best wel lastig koken voor een jury waar de een niet goed tegen spicy food kan, de andere wil vooral veel zout proeven en de laatste wil vooral subtiliteit! En op dag drie moet je ook nog koken voor een jury bestaande uit 5 van je collega’s. Grappig terug te zien hoe ook zij het zo spannend vonden!

Nog een mooi initiatief, restaurant Instock, zij koken met wat zij op die ochtend aan producten kunnen ‘redden’ van de supermarkten uit de buurt. Hoe goed is dat! Ideeën genoeg om nog meer initiatieven te starten lijkt mij!

En op de vierde dag koken we met de producten die wij hebben gefermenteerd. Weet je het nog? De Masterclass fermentatie met Christian Weij en dan alvast een gerecht bedenken wat je drie dagen later in een half uur moet bereiden! Ik bedacht een ramen soep met mijn kimchi – Koreaanse gefermenteerde groenten – in de hoofdrol. Hoe gaaf als mr Robert himself mijn kimchi zo lekker vindt dat hij daar een recept van wil hebben!! Als ik toch die Michiel een hug mag geven, wat maakt hij mij blij met zijn commentaar, zo streng als hij is! Ik bloos nog steeds!

En wat een fijne ingeving om de kimchi met kip fijn te malen en die dan in de huid van de kip te verpakken als wonton, om het vervolgens te frituren! Jammer dat jullie het niet konden proeven want het was super lekker 🙂

Door naar week 5!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *