‘Potverdorie, erg lekker’ Dank Marcus!

Maandagochtend, nog voordat je de MasterChef-keuken binnenkomt, ruik je het al en dan zie je de verschillende Zwitserse kazen inderdaad op tafel liggen! Robert die de grap maakte dat ze al 3 kwartier in die lucht stonden… ik moet altijd heel erg om hem lachen. De zenuwen van weer een week opnieuw beginnen zakken dan meteen weer weg.
En dan de opdracht van hete kaaskoekje maken in 30 minuten; de meesten van ons nemen het te letterlijk op en maken dan onmiddellijk een koekdeeg. Het had dus geraspte kaas in een vormpje kunnen zijn. Soms snap je gewoon niet altijd wat ze van je willen en ik merk dat ik mezelf moeilijker maakt dan de opdracht is. Gelukkig was mijn koekje smakelijk ondanks dat het niet al te gaar was en mag ik verder koken die dag.
Maandagmiddag: de mystery box. Michiel zei het al; het went nooit, voor zo’n doos staan! Zee-egels, waahh! Heb het altijd al willen eten maar het kwam er nooit van. En wat moet je daar nou mee maken?! Dat proeven van je product is echt aan te raden voordat je aan een gerecht begint! Of je moet het product al kennen zodat je weet wat je daarmee kan maken. Ik vond de zee-egel heel subtiel smaken en bedacht een miso soep, iets zachter van smaak gemaakt met mirin (gezoete rijstwijn), niet te veel want dan wordt het te zoet, zoals Michiel al halverwege proefde :-). Mocht het te zoet zijn, dan kun je daar nog wat sap van de zee-egel aan toevoegen of een beetje miso pasta. De groentetartaar is gemaakt van roerbakken paksoi, shii-take champignons, beetje gember en sojasaus. Zodra het groentemengsel iets is afgekoeld, meng je hier nog wat verse zee-egels doorheen. De coquilles heb ik zo eenvoudig mogelijk gehouden door ze alleen met olie, zout en peper in te smeren en te bakken. En ja hoor, weer de beste!

Die avond vertrokken we naar Zeeland een nieuw avontuur op ons wacht! Ik kan niet wachten!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *